چند امید برای دو بخشدار شهرستان کاشمر

بعد از برگزاری هر دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، نگاه سیاسیون به عزل و نصب‏های ساختمان فرمانداری است. چه کسی فرماندار خواهد شد؟ چه کسی معاون فرماندار و چه کسی بخشدار خواهد شد؟ از فردای انتخابات و مشخص شدن منتخب مردم در بهارستان، حدس‏ها و گمانه‏زنی‏ها شروع می‏شود. برخی از یاران منتخب جدید حق خود می‏دانند که برای مناصب این ساختمان کاندیداهای معرفی بکنند. لابی‏گری‏ها شروع می‏شود. هر کس نامزدی برای پست‏های مهم این ساختمان دارد. یک فرماندار و دو معاون فرماندار و دو بخشدار. فردای انتخاب نماینده فعلی، شاهد سلسله حدس و گمان‏هایی بودیم.

ولی در گذر زمان عزل و نصبی انجام نشد. دولت روحانی رفت و نماینده عالی دولت وی در کاشمر بدل به نماینده عالی دولت رئیسی شد. رایزنی‏ها و احتمال‏سنجی‏ها ادامه داشت. در بهمن سال گذشته امیر دایی صراف به عنوان بیست و دومین فرماندار شهرستان کاشمر بعد از انقلاب اسلامی منصوب شد. به عبارتی بعد از آغاز دولت سیزدهم به مدت قریب شش ماه مسلم ساقی، فرماندار اصلاح‏طلب، نماینده عالی دولت در کاشمر بود.  صراف انسان صبوری است. رخصت داد تا قرن بچرخد و در سال اول قرن جدید گزینه‏های روی میز را برای انتخاب دو معاون و دو بخشدار بررسی بکند.

اولین تغییر انتخاب بخشداری بومی ترشیز برای بخش فرح‏دشت به مرکزیت شهر فرگ قلعه، بود. تغییر دوم انتخاب معاون عمرانی و برنامه‏ریزی بود. تغییر سوم را در پاییز امسال در انتخاب بخشدار مرکزی شاهد بودیم. حالا بیش از یک سال عمر دولت سیزدهم می‏گذرد و البته هنوز شاهد حضور منتخبی از دولت دوازدهم در ساختمان فرمانداری کاشمر هستیم. با عرض خسته نباشید به صاحب‏منصبان قبلی این ساختمان، برای صاحب‏منصبان جدید موفقیت روزافزون را آرزومندیم. این یادداشت تقدیم دو بخشدار می‏شود. یکی از این دو در سابقه کاری خود به عنوان یک وزارت کشوری، تجربه بخشدار بودن در دولت قبلی را داراست.

بخشدار مرکزی جدیدالانتصاب یکی از جوانان مطالبه‏گر و انقلابی است که نقل است از یاران نماینده فعلی است.  مدت‏هاست نام وی برای نشستن پشت میز بخشداری شنیده می‏شود. دو بخشدار بسان دو بال فرماندار محسوب می‏شوند. بخشداران در قلمرو مأموریت خویش به عنوان نماینده عالی دولت، مسئولیت اجرای سیاست‏های عمومی کشور و در ارتباط با ادارات مؤسسات و شرکت‏های دولتی و سایر دستگاه‏هایی که به نحوی از بودجه عمومی دولت استفاده می‏نمایند، نهادهای انقلاب اسلامی و رده انتظامی در بخش، شورای اسلامی شهر و شهرداری و مؤسسات عمومی غیردولتی را عهده‏دار هستند.

نگاه به شرح وظایف بخشداران، مببین جایگاه خاص یک بخشدار است.  بخشدار به عنوان نماینده عالی دولت در برابر استاندار و فرماندار مسئول بوده و نماینده وزارت کشور در بخش، محسوب شده و در مقابل مسئول   مافوق پاسخگوست. یقین یک بخشدار انقلابی و مردمی، برای خودش یک برج عاج اداری نمی‏سازد و سعی می‏کند درب اتاقش به روی مردم بازِ باز باشد. او دغدغه آن دارد که به میان مردم برود  رو در رو شنونده مشکلات و دغدغه‏های اهالی باشد. این مهم برای روستاها ضروری است. دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستاها باید بخشدار را پناه خود بدانند تا بتوانند با مدد او برابر قانون، بهترین‏ها را برای هر روستا رقم بزنند.

خدا را شُکر بخشداران فعلی و  ادوار قبل اهل تکبر و تبختر نبودند. بخشداران قبلی یقین خالصانه کار کردند و فعالیت‏هایشان چراغ راه بخشداران فعلی است یقین بخشداران فعلی از قبلی‏ها مشاوره خواهند گرفت. امید بخشداران نگاهی اداری نداشته باشند. در ساعات مختلف شبانه‏روز با آحاد مردم هر بخش در ارتباط باشند و بی‏واسطه شنونده دردها و ارائه‏دهنده درمان‏ها باشند. وجود روحیه جهادی برای تعامل با اقشار مختلف ضروری است. پیشنهاد می‏شود دو بخشدار شهرستان، دغدغه آسیب‏شناسی حوزه تحت‏امر داشته باشند. تهدیدها و فرصت‏ها را بشناسند و در تبدیل تهدید به فرصت، خلاقانه عمل بکنند.

دو بخش موجود در کاشمر دارای انواع توانمندی‏ها و سلسله‏ای از نیازها و مشکلات هستند. مردم تشنه شفافیت می‏باشند. دانستن حق آنهاست. یک بخشدار الزاماً نباید به دنبال ایجاد رزومه کاری برای خود باشد. میزها در گذرند و حسب این گذر است که به این و آن می‏رسند. وگرنه یک نفر مادام‏العمر بخشدار می‏ماند. باید نام نیک از خود به جا گذاشت. مردم ناظرانی دانا هستند و مدام مسئولان را رصد می‏کنند. امروز و هر روز هر مسئول مورد توجه مردم است. امید دو بخشدار فعال در شهرستان کاری کارستان بکنند تا گذشتگان حسرت بخورند که چرا چونان ایشان کار نکردند و آیندگان آرزو کنند بتوانند از آنان پیشی بگیرند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.