مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی : ۱۴۰۵، آبِ جنوب به مشهد می‌رسد

به گزارش پایگاه خبری دیدبان ترشیز، مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی در  هفته صرفه جویی مصرف اب و برق  در خصوص پروژه انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به شرق کشور  گفت: این پروژه در دست اجراست و با اجرای این پروژه ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب بیشتر با مصرف در بخش صنعت وارد استان می‌شود که پیش بینی می شود در سال ۱۴۰۵این مهم تحقق پیدا کند.
علیرضا طاهری ادامه داد: انتقال آب از تاجیکستان و ترکمنستان نیز توسط وزارت نیرو در دست پیگیری است و اخیرا جلسه‌ای مشترک با وزارت نیرو و تیمی از این کشورها برگزار شده که امیدواریم به سرانجام برسد.
وی بیان کرد: هریرود رودخانه‌ای با ۵۰ هزار کیلومتر مربع مساحت است، این رودخانه در خاک افغانستان قرار دارد و در محل سد دوستی به مرز مشترک ایران و ترکمنستان می‌رسد، آورد سالانه رودخانه حدود یک میلیارد متر مکعب در محل سد دوستی است.
وی با بیان اینکه سد دوستی از ۱۸ سال قبل توسط ایران و ترکمنستان درحال بهره‌برداری است، خاطرنشان کرد: حدود پنج هزار و ۳۰۰ میلیون متر مکعب تاکنون ایران و ترکمنستان از آورد این روخانه استفاده کرده‌اند.
طاهری افزود: در خصوص استفاده از آب هریرود بین ایران و افغانستان معاهده مکتوبی وجود ندارد و در حال حاضر سهم هریک از کشورهای ایران و ترکمنستان از ورودی آب سد دوستی ۵۰ درصد است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی در خصوص رودخانه هیرمند نیز گفت: تفاهم‌نامه‌ای سال ۵۱ در خصوص استفاده از آب این رودخانه بین ایران و افغانستان منعقد شده و اخیرا نیز در سفر هیات افغانستانی به تهران در خصوص این معاهده گفت و گوهایی صورت گرفته است.
طاهری در خصوص پیشرفت فیزیکی ساخت سد شوریجه نیز اظهار کرد: این سد با ۲۹ درصد پیشرفت فیزیکی روی روخانه کشف‌رود در دست ساخت است و اولویت اصلی این پروژه آبرسانی به دشت سرخس است.
۲۶ میلیون متر مکعب آب شرب برای آبیاری فضای سبز
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی در ادامه با اشاره به اجرایی شدن سند سازگاری با اقلیم در استان در سال ۹۷، اظهار کرد: کاهش آبیاری فضای سبز با آب شرب از الزامات این سند است و در این راستا میزان آبیاری فضای سبز با آب شرب از ۴۳ میلیون مترمکعب در سال به ۲۶ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
طاهری اضافه کرد: در بخش کشاورزی نیز همه چاه‌های برقی به کنتور تجهیز شده‌ و سقف برداشت مشخص شده است که در صورت برداشت بیشتر از سقف تعیین شده، علاوه بر جریمه، میزان اضافه برداشت از سهم سال بعد کشاورز کسر خواهد شد.
وی در خصوص چاه‌های غیرمجاز نیز گفت: از سال ۹۲ تا ۹۹ تعداد ۱۳ هزار و ۴۵۴ حلقه چاه غیرمجاز در استان خراسان رضوی مسدود شد، پارسال نیز هزار و ۵۰۸ حلقه چاه غیرمجاز و امسال تا کنون ۲۴۰ حلقه چاه غیرمجاز پلمب شده است.
۸۰۰ میلیون متر مکعب کسری مخازن آب در سال
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی با اشاره به فرو نشست ۲۵ سانتی‌متری دشت مشهد در سال، افزود: میزان کسری مخازن آب در استان ۸۰۰ میلیون مترمکعب در سال است.
وی تاکید کرد: به منظور کاهش برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی، به زودی صنایع بزرگ آب‌بر فقط از سرانه آب انتقالی از دریای عمان و خلیج فارس استفاده خواهند کرد.
طاهری ادامه داد: هر لیتر آب در بخش صنعت حدود ۱۴۰ نفر اشتعالزایی دارد، لذا مخالف مصرف آب در این بخش نیستیم اما تخصیص آب به این بخش از آب انتقالی خواهد بود.
وی با بیان اینکه شهر مشهد سالانه پذیرای ٣٠ میلیون زائر است و منابع تامین آب شرب باید متنوع باشد، افزود: آب شرب مشهد از سدهای دوستی، طرق، کارده و ارداک، ۴۵۷ حلقه چاه، ۲ قنات و یک رشته چشمه  تامین می‌شود.
طاهری اضافه کرد: میزان مصرف آب شرب در مشهد در سال ۲۶۰ میلیون متر مکعب است که طبق برآورد در سال ۱۴۲۰ به ۴۰۰ میلیون متر مکعب می‌رسد.
حسین اسماعیلیان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهدنیز در این جلسه گفت:  با توجه به کاهش بارندگی‌ها، مشهد در شرایط سخت کم‌آبی قرار دارد که مدیریت مصرف توسط مشترکان برای گذر از تابستان ضرروی است.
اسماعیلیان اضافه کرد: همچنین ۲۷۰ روستا در شهرستان مشهد تحت پوشش این شرکت است که ۹۰ روستا در شرایط تنش آبی قرار دارند و ۷۵ روستا نیز به صورت تانکری آبیاری خواهند شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: ۱۸۰ منبع آبی برای آبرسانی به روستاها وجود دارد و انشعابات غیرمجاز به خصوص در باغ ویلاها تعدی در حقوق روستاییان است که باید جلوی توسعه تغییرکاربری و ساخت و ساز غیرمجاز گرفته شود.
وی با تاکید بر جدیت این شرکت در شناسایی و جمع‌آوری انشعابات غیرمجاز و حمایت دستگاه قضا، افزود: در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۰ هزار و ۴۰۰ انشعاب غیر مجاز در مشهد کشف شد.
اسماعیلیان خاطرنشان کرد: در سفر استانی رییس جمهور بیش از پنج هزار میلیارد تومان اعتبار ارزی و ریالی برای بخش آب و فاضلاب مشهد اختصاص یافت که ٣ هزار میلیارد ریال از این مبلغ مربوط به پروژه های تامین آب شرب است.
هماهنگی با شرکت برق برای عدم قطع برق تاسیسات آب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد اضافه کرد: سال گذشته با طرح شرکت برق در خصوص قطع برنامه ریزی شده برق مشترکان، مشکلات زیادی در آبرسانی و تاسیسات این شرکت ایجاد شد.
اسماعیلیان افزود: از این رو امسال نشست های متعددی با شورای هماهنگی مدیران آب و برق استان برگزار و هماهنگی لازم در خصوص عدم قطع برق تاسیسات و چاه‌های این شرکت صورت گرفت تا در تابستان امسال شاهد قطعی برق در تاسیسات آب شرب مشهد نباشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.