برگزاری همایش ملی نکوداشت آیتالله سید محمود حسینی شاهرودی در مشهد
به گزارش پایگاه خبری دیدبان ترشیز،حجت الاسلام عباس نصیری فرد در نشست خبری و رسانه ای همایش ملی نکوداشت آیت الله العظمی حاج سید محمود حسینی شاهرودی (ره) که در حوزه علمیه خراسان برگزار شد؛ ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه (ص) بیان کرد: آیت الله العظمی حاج سید محمود حسینی شاهرودی (ره) از مراجع بزرگ تقلید در سال ۱۳۵۳ در نجف رحلت کردند.
دبیر کنگره نکوداشت آیت الله شاهرودی افزود: هدف از برگزاری نکوداشت های علما، الگو سازی برای جامعه به عنوان افرادی که در دسترس اقشار مختلف جامعه هستند، سبک زندگی این علما می تواند یک الگوی بسیار مناسبی در حوزه معنویت و بهره گیری از فرصت ها و مناسبت های دنیوی باشد لذا آیت الله شاهرودی در عصر خود برای عموم مردم و علما و طلاب الگوی بارزی بودند.
وی هدف دیگر معنوی سازی در جامعه دانست و گفت: الان وجود بحران معنویت در جامعه نیازمند روش سازی و الگوسازی در حوزه معنوی است لذا برگزاری این نکوداشت ها می تواند سطح معنوی جامعه را در حوزه سبک زندگی بالا ببرد. همچنین هدف سوم از برگزاری این نکوداشت ها قدردانی از زحمات بزرگان ما در تمام حوزه های علمی ، آنهایی که عمر خود را برای اعتلای دین مقدس اسلام و مکتب شیعه هزینه کردند و سختی های زیادی در این راستا متحمل شدند، می باشد.
حجت الاسلام نصیری فرد بیان کرد: هدف چهارم ما در این نکوداشت ها بهره گیری از نظریات علمی این بزرگان است.چون حوزه های علمیه برای پیشرفت علمی نیازمند بهره گیری از ذخایر علمی خود هستند و آیت الله شاهرودی یکی از ذخایر علمی شیعه است که نظریات علمی رو به پیشبرنده برای حوزه های علمیه دارد.
وی با بیان اینکه این کنگره در چهار فرآیند برگزار می شود؛ گفت: فرآیند اول برگزاری همایش در زادگاه ایشان در شاهرود است که برگزار شد، فرآیند دوم برگزاری همایش ملی در مشهد ۲ دی می باشد و علت اینکه این کنگره در مشهد برگزار می شود به ین دلیل است که ایشان دوره مقدمات و سطح خود را در حوزه علمیه نواب مشهد گذراندند. فرآیند سوم ما در نجف اشرف خواهد بود ایشان در نجف زندگی می کردند و استاد طراز اولیه نجف بودندف به همین منظور همایشی در سال آینده در نجف برگزا خواهد شد و فرآیند چهارم برگزاری همایشی در سال آینده در حوزه خواهد بود.
دبیر کنگره نکوداشت آیت الله شاهرودی افزود: یکی از اهداف کنگره ، معرفی آیت الله شاهرودی به عنوان مرجع تقلید به لحاظ علمی، زهد و تقوا است لذا بر این اساس یکی از کارهای مهم در کنگره نکوداشت آیت الله شاهردوی تولیدات علمی، فرهنگی و هنری بود لذا در دو بخش تولیدات علمی داشتیم. آثار خود آیت الله شاهرودی که تاکنون چاپ نشده بود با ۷ عنوان چاپ می شود و ۷ عنوان دیگر پیرامون ایشان و مبانی فقهی و اصولی ایشان نیز چاپ می شود که مجموعا تولیدات علمی ما در ۱۳ عنوان و ۵۳ جلد تولید شده و بخشی از تولیدات علمی در همایش مشهد رونمایی خواهد شد و مابقی در همایش قم و نجف رونمایی خواهد شد.
وی یکی از کارهای کنگره در حوزه تولیدات را معرفی شخصیت ایشان به زبان امروزی دانست و گفت: به همین منظور رمان (گت اقا) یعنی آقای بزرگ تدوین شده است و در این رمان به ابعاد مختلف زندگی آیت الله شاهرودی پرداخته است، این رمان در همایش مشهد رونمایی می شود.
حجت الاسلام نصیری فرد استفاده از بستر هنر را یکی دیگر از اقدامات کنگره دانست و افزود: ۱۵ نمایشنامه رادیویی با تمام استاندارهای هنری در صدا و سیما تولید شد، این ۱۵ عنوان در ۱۵ بخش زندگی آیت الله شاهرودی به صورت نمایشنامه تولید شده و به زودی وارد بازار خواهد شد. همچنین دو مستند با دو رویکرد توسط بهترین تهیه کنندگان صدا و سیما یکی در بخش معرفی علمی در دو قسمت ۴۵ دقیقه ای و یک مستند دیگر نیز در دو قسمت ۴۵ دقیقه تدوین و تهیه شده که بیشتر به سیر زندگی ایشان پرداخته است.
وی بیان کرد: کار دیگر که جزو تولیدات کنگره بود، چاپ زندگینامه جامع آیت الله شاهرودی و تبدیل آن به کتاب صوتی است و اینها مجموعه تولیدات علمی، فرهنگی و هنری در راستای شخصیت این عالم جلیل القدر بود.
دبیر کنگره نکوداشت آیت الله شاهرودی در خصوص همایش نکوداشتایت اله محمودی شهرودی بیان کرد: پنج شنبه دوم دی ماه همایشی در مشهد، با حضور علما و اندیشمندان در مدرسه عالی نواب برگزار خواهد شد. آیت الله شاهرودی به گواه اکثر علما در علم، تقوا و زهد برتر بودند و نقش مهمی در نهضت امام خمینی (ره۹ داشتند. ایشان وقتی امام را دستگیر کردند علمای نجف را جمع و از رئیس جمهور عراق خواستند که با شاه تماس بگیرند و شاه امام را آزاد کند که چنین شد.همچنین ایشان از انقلاب اسلامی و حرکت هایی که مردم در قبل از انقلاب داشتند ، حمایت می کردند.
وی با بیان اینکه آیت الله شاهرودی معروف به مرجع اولی ها است؛ افزود: پیاده روی اربعین را ایشان احیا کرد و خود ۲۶۰ بار از نجف به کربلا پیاده رفت، اولین مرجع تقلیدی بود که بعثه حج را راه اندازی کرد، اولین مرجع تقلیدی است که شهرک مسکونی برای طلاب حوزه علمیه ساختند و یک مجتمع آموزشی برای ایرانی های مقیم عراق راه اندازی کردند و بیمه درمانی برای طلاب و ایرانی های مقیم عراق انجام دادند.