راه اندازی سامانه تسهیل خراسان رضوی از تیرماه ۱۴۰۰

به گزارش پایگاه خبری دیدبان ترشیز ، جواد خزاعی در نشست خبری به مناسبت گرامی داشت روز ملی صنعت و معدن که در این سازمان برگزار شد اظهارداشت: راه اندازی این سامانه موجب تسهیل فرآیندها و الکترونیکی شدن آنها می شود و امیدواریم در ۶ ماهه اول امسال امور مربوط به کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید به صورت بدون کاغذ و الکترونیک انجام شده و قابل رصد و پیگیری شود.

وی با اشاره به واگذاری برخی از امور به بخش خصوصی افزود: در تعامل با دستگاه قضا نیز با مساعدت رئیس کل دادگستری استان، اتفاقات خوبی در استان رقم خورده است و پرونده واحدهای تولیدی که در شعبات دادگاهها در جریان است از این پس به خانه داوری که در خانه صنعت، معدن و تجارت راه اندازی شده است ارجاع می شود.

خزاعی  با تبریک روز ملی صنعت و معدن به همه دست اندرکاران این بخش اظهارداشت: بزرگداشت این روز در واقع پاسداشت ارزش ها و جایگاه صنعتگران و معدنکاران در اقتصاد کشور است.

در این جلسه، ابراهیم ناصری، معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز اظهارداشت: یکی از اهداف سازمان و وزارت صنعت، معدن و تجارت، راه اندازی واحدهای تعطیل است و در این راستا در سال گذشته ۱۲۲ واحد تعطیل در استان به چرخه تولید بازگشتند.

وی افزود: صرفه جویی اقتصادی از محل ساخت داخل، از سوی وزارت صمت ۱۳۴ میلیون دلار برای خراسان رضوی هدفگذاری شده بود که ما ۱۴۰ میلیون دلار را در سال گذشته شناسایی کردیم و برای سال ۱۴۰۰ نیز ۱۵۰ میلیون دلار هدفگذاری شده است که تا امروز ۵۰ میلیون دلار شناسایی کردیم که مبادرت به ساخت داخل کردند.

ناصری گفت: در خراسان رضوی ۵۴۰۰ پروانه صنعتی داریم که ۶۷۱ واحد معادل ۱۲.۵ درصد، تعطیل هستند و شناسایی دقیق واحدهای تعطیل را با کمک خانه صنعت، معدن و تجارت آغاز کرده ایم که تا کنون ۵۴۵ واحد شناسایی شده اند.

وی با اشاره به رشد تولید بسیاری از صنایع استان در سال گذشته اظهارداشت: این رشد تولید بویژه در بخش صنایع فلزی و لوازم خانگی بیشتر از ظرفیت اسمی واحدها بوده است.

ناصری با بیان اینکه در سال پشتیبانی از تولید، یکی از مشکلات ما در استان بحث زیرساختها است افزود: زمین برای سرمایه گذاری در استان کم داریم و از طرفی در خود واحدهای صنعتی فضا و سالن های مسقفی را افزون بر نیاز خود واحد تولیدی داریم و برابر قانون نمی توانستیم دو پروانه در یک پلاک ثبتی داشته باشیم که با پیگیریهایی که توسط استان خراسان رضوی در هیات مقررات زدایی انجام شد این امکان فراهم شد که در یک پلاک ثبتی دو پروانه را صادر کنیم و چنانچه یک واحد صنعتی سالن اضافه داشته باشد و بتواند امکانات برق و آب آن را تامین کند، بتوانیم پروانه جدیدی را برای آن واحد صادر کنیم.

وی گفت: قبل از شروع کرونا در استان خراسان رضوی دو واحد تولیدی ماسک با ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار عدد در روز و با ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت می کردند که با پیگیریهای انجام گرفته بعد از شیوع کرونا هم اینک ۲۹ واحد تولیدی با ظرفیت تولید روزانه ۲ میلیون عدد ماسک در اسنان داریم که مازاد بر نیاز استان است و تولیدکنندگان به دنبال صادرات آن هستند.

ناصری تصریح کرد: قبل از کرونا ۱۱ واحد تولیدی مواد ضدعفونی کننده و ژل دست داشتیم اما بعد از کرونا هم واحدهای موجود افزایش ظرفیت داده اند و هم واحدهای شوینده و عطر و ادکلون، با تغییرات جزئی در خط تولیدشان مبادرت به تولید این مواد کردند و در حال حاضر ۲۵ واحد تولیدی در این زمینه فعال هستند که درخواست صادرات محصولشان را دارند، همچنین قبل از شیوع کرونا، دو واحد تولید الکل با ظرفیت تولید ۱۵ هزار لیتر داشتیم که بعد از شیوع کرونا ظرفیت تولیدشان ۲۰ هزار لیتر افزایش یافته و این واحدهای موجود طرح توسعه دارند که بزودی ظرفیت تولیدشان به ۴۰ هزار لیتر در روز می رسد.

معاون امور صنایع سازمان اظهارداشت: در زمینه تولید ملت بلون نیز، در گذشته یک واحد تولیدی در شهرهمدان داشتیم اما هم اکنون ۴ واحد تولیدی ملت بلون داریم که نیاز به این پارچه را رفع نموده اند، همچنین در زمینه تسهیلات صندوق شکوفایی برای واحدهایی که در ارتباط با کرونا تولیداتی دارند، ۶۴ میلیارد ریال تسهیلاتی اخذ نموده ایم.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز در این جلسه اظهارداشت: در حاضر ۱۱۶۲ معدن در استان داریم که ۱۱ هزار نفر در آنها مشغول به کار هستند و استخراج اسمی معادن استان حدود ۴۰ میلیون تن در سال است و ۳۱ میلیون تن نیز تولیدات معدنی در سال داریم.

محمد توکلی افزود: میزان ذخایر معدنی کل استان ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن است و از لحاظ استخراج برخی مواد معدنی مانند فیروزه، در کشور برند هستیم ، همچنین نیمی از ذخایر سنگ آهن کشور در استان خراسان رضوی و در شهرستانهای خواف و تایباد است و از نظر کرومیت و مس هم جایگاه خوبی در کشور داریم.

وی با اشاره به انجام کار مطالعاتی در خصوص عملکرد کشورهای پیشرفته در زمینه فعال شدن معادن و بومی سازی آن راهکارها اظهارداشت: طی یک سال گذشته با نظر استاندار خراسان رضوی به عنوان رئیس شورای معادن استان، سه هدف ما محقق شده است که یکی از موارد این بود که با توجه به اینکه اکتشاف زیرسطحی در داخل استان انجام نشده بود، از استاندار درخواست نمودیم که اجازه پهنه بندی را در استان به ما بدهند و در حال حاضر هفت پهنه معدنی استان را که حدود ۶۷ هزار کیلومترمربع است تعیین تکلیف کرده ایم، که از لحاظ شناسایی ذخایر مس و آهن، تقریبا نیمی از استان تعیین تکلیف شده است ودو پهنه دیگر در استان داریم که تعیین تکلیف نشده و در دست اقدام است.

توکلی افزود: از این ۷ پهنه که تعیین تکلیف شده ، ۷۷ تارگت معدنی به ما معرفی شده است که قدم خوبی در راستای اکتشافات سیستماتیک و اکتشافات علمی بوده و درخواست ما از استاندار، اجازه تعیین تکلیف تمام پهنه های معدنی استان است.

وی تصریح کرد: سه پهنه اکتشافی دیگر را هم در دست اقدام داریم که یک پهنه در صالح آباد قراردارد که در مزایده عمومی سازمان قرار داده شده است و یک پهنه در منطقه جغتای به شرکت ملی مس ایران یک پهنه در منطقه بردسکن و گناباد به شرکت صنعتی و معدنی چادرملو قرار است واگذار نماییم.

توکلی گفت: درخواست دیگر ما از رئیس شورای معادن استان این بود که معادن به افرادی که دارای صلاحیت مالی و فنی هستند واگذار شود و به خاطر مشکلات قانونی که داشتیم، راهکار اصلی آن برگزاری مزایده عمومی بود که با همت استاندار این مشکل رفع شد و در بهمن ماه سال گذشه مزایده بزرگ برگزار شد و امسال هم به دستور وزیر صمت در مزایده کشوری خرداد ماه ۳۴۸ معدن شامل گواهینامه کشف و پروانه اکتشاف و پروانه بهره برداری در مزایده ما قرار گرفت که ۵ تیرماه ۱۴۰۰ آخرین مهلت ارایه پیشنهادات بود که اولین جلسه مزایده را با حضور ۲۵۹ نفر شرکت کننده برگزار نمودیم.

وی افزود: در بحث معادن یکی از مشکلات اصلی، فرسودگی ماشین آلات معادن است که راهکار ما آزادسازی واردات ماشین آلات دسته دوم تا ۱۰ سال ساخت بود که با پیگیریهای انجام شده مجوز آن صادر شد و همه بهره برداران می توانند از محل ارز اشخاص یا ارز حاصل از صادرات، ماشین آلات دست دوم را وارد کنند.

سید حسن حسینی ، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست  اظهار کرد: در حال حاضر همکاری و همدلی خوبی بین سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با خانه صمت استان وجود دارد که نتیجه آن ارائه برخی تفویض اختیار ها به این خانه بوده است به طوری که مثلا از شنبه ۱۲ تیرماه صدور جواز تاسیس توسط خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با نظارت سازمان صمت صورت خواهد گرفت.

حسینی  با بیان اینکه اجازه برگزاری مراسم روز ملی صنعت و معدن را به بهانه پیشگیری از شیوع ویروس هوشمند کرونا که زمان شناس است به ما داده نشد، افزود: صنعتگران قهرمانان جبهه تولید هستند و عدم خردورزی داخلی برخی مشکلات رابرای آنها طی سال های اخیر ایجاد کرد، از طرفی علی رغم درخواست های متعدد بخش خصوصی برای  واردات واکسن کرونا بدون دریافت مبلغی از سوی دولت اما این مجوز داده نشد .   

وی  در مورد انتخاب واحدهای نمونه صنعتی استان نیز گفت: فرم های لازم برای این موضوع در سایت خانه صمت استان بارگزاری شده و متقاضیان می توانند نسبت به تکمیل و ارسال این فرم ها اقدام کنند و خانه صمت با همکاری سازمان صمت، شرکت شهرک های صنعتی و سایر مجموعه های مرتبط با این موضوع نسبت به بررسی فرم ها و انتخاب واحدهای نمونه اقدام خواهد کرد . در سال های گذشته انتقاداتی نسبت به انتخاب واحدهای نمونه صنعتی در استان وجود داشت که ما از انتقادهای سازنده و دلسوزانه استقبال می کنیم.

وی با تشکر از استاندار خراسان رضوی بابت یکشنبه های مانع زدایی و رفع مسائل حوزه صنعت و اینکه فعالان تولید پشت در اتاق استاندار معطل نمی شوند، افزود: ایجاد درآمد از مشاغلی نظیر دلال بازی و همچنین تولید رمز ارز باعث شده است که برخی واحدهای تولیدی با کمبود کارگر فنی مواجه شوند در حالی که اگر یک فرد واقعا قصد اشتغال با شرایط قانونی را داشته باشد ظرفیت های زیادی در واحدهای صنعتی استان وجود دارد.

حسینی با بیان اینکه اراده جدی برای برخورد با ماینرها و تولید رمز ارز در کشور وجود ندارد، بیان داشت: وقتی برق مشهد از تهران قطع می شود و استان حتی اجازه ای در مدیریت برق تولیدی خود ندارد یا دولت مجوزهایی را به سایر کشورها برای تولید رمز ارز در نقاط مختلف ایران ارائه کرده است نمی توان انتظار داشت که قطعی برق و حوزه ماینرها در داخل سامان پیدا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.