حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

دوشنبه, ۱۶ مهر , ۱۴۰۳ Monday, 7 October , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 238 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 13 تعداد دیدگاهها : 3×
بیش از ۱۰۲ هزار نفر در شرکت‌های نوآور و دانش بنیان اشتغال دارند
۱۹ آبان ۱۴۰۲ - ۷:۰۵
شناسه : 936
بازدید 94
3
رفع نیازهای کشور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آیین افتتاحیه سومین کنفرانس ملی انجمن علمی پارک‌های فناوری و سازمان‌های نوآوری ایران گفت: در کشور نزدیک به ۱۰ هزار واحد فناور داریم و ۱۰۲ هزار و۳۰۰ شغل در این تعداد واحد ایجاد شده است و گردش مالی این شرکت‌ها سالیانه ۳۲ همت است.
ارسال توسط : نویسنده : مه لقا سعیدی / سردبیر منبع : ماهنامه دیده بان ترشیز
پ
پ

به نقل از نشریه دیده بان ترشیز :  و به گزارش روابط عمومی وزارت علوم : در سال‌های اخیر زحمات فراوانی انجام شده است تا شاهد همگرایی در تمام زیست بوم نوآوری باشیم که با توجه به اینکه یک پدیده جدید محسوب می‌شود زحمات بسیاری را می‌طلبید.

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: دولت معتقد است حوزه فناوری و نوآوری را تا جایی که می‌تواند پشتیبانی کند و در این زمینه پارک‌های علم و فناوری را به عنوان پدر واحد‌های فناور و نوآوری می‌داند و به همین دلیل باید جنبه‌های مختلف برای تجاری‌سازی محصولات و خدمات اجتماعی مختلف را در این پارک‌ها دنبال کنیم.

وی با بیان اینکه متولی اصلی فکر در خلق نوآوری، پارک‌های علم و فناوری هستند تصریح کرد: در این حوزه چند دغدغه وجود دارد و برای آن برنامه داریم که یکی از آن پشتیبانی از شرکت‌های نوآوری و تجاری‌سازی محصولات آن‌ها است که در این زمینه با وزارت صمت تفاهم کردیم که ۸ خوشه تخصصی را شکل بدهیم و یکی از پارک‌های علم و فناوری به عنوان محور قرار می‌گیرد تا بتوانیم این موضوع را محقق کنیم.

وی محور دوم را رفع نیاز‌های کشور در زمینه محصولات وارداتی دانست و اظهار داشت: در این زمینه نیاز‌های صنایع و شرکت‌های دولتی که باید برای نیاز آن‌ها ارز اختصاص یابد، براساس سامانه‌ای که مشخص شده بررسی می‌شود که آیا این نیاز در داخل کشور تولید می‌شود یا خیر و پس از آن تصمیم‌گیری می‌شود و محصولاتی که در این سامانه بارگذاری می‌شود دیگر به هیچ عنوان واردات آن انجام نمی‌شود.

محمدعلی نژاد بحث نواحی نوآوری را یکی دیگر از دغدغه‌های جدی خود در حوزه نوآوری دانست و تصریح کرد: در این زمینه دچار چالش‌هایی با وزارت راه و شهرسازی هستیم که متأسفانه تاکنون یک تعریف مشخص از لحاظ شهرسازی در زمینه پهنه نوآوری نداریم که به زودی در این زمینه بسته جدیدی آماده و ارائه خواهیم کرد تا ناحیه‌های نوآوری بر اساس تعاملات و ظرفیت‌هایی که شکل می‌گیرد می‌تواند ظرفیت‌های جدیدی را ایجاد کند.

وی افزود: البته ایجاد پهنه‌های نوآوری در تمام مکان‌ها شرایط ایجاد را ندارد که با احتساب این موضوع و در نظر گرفتن این محدودیت در صورت شکل‌گیری یک زنجیره بین شرکت‌ها در ناحیه‌های نوآوری می‌توان‌امیدوار بود دغدغه‌های بسیاری از شرکت‌ها برطرف شود.

محمدعلی نژاد در پایان با دردناک دانستن جنایات رژیم صهیونیستی گفت: برای تمام دغدغه‌مندان علم و نوآوری دردناک است که رژیمی بدون هیچ واهمه‌ای کودکان را بکشد و متأسفانه تعدادی از افراد با افتخار از این حوادث نام می‌برند که‌امیدواریم هرچه سریعتر شاهد صلح در تمام مناطق باشیم.

توسعه نوآوری و فناوری نیاز به پول و اعتبار ندارد

علی معتمدزادگان رئیس انجمن پارک‌های فناوری سازمان‌های نوآوری، اظهار داشت: برگزاری این همایش در روز‌های اول کار سختی بود؛ ولی بارقه‌های نوآوری در سطح کشور و استعداد‌های بی‌شمار در این حوزه باعث شده در حال حاضرسومین همایش با قدرت و سطح علمی بالا را برگزار کنیم.

وی ادامه داد: جامعه ایران در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری به بحث نوآوری علاقه‌مند است و این موضوع در تمام بخش‌ها وجود دارد و ادبیات نوآوری در تمام بخش‌ها را شاهد هستیم و تمام جامعه علاقه‌مند به توسعه نوآوری در سطح کشور هستند. به همین دلیل تصمیم گرفته شد موضوع سومین همایش به بررسی نقش دانشگاه، بخش خصوصی، جامعه انتخاب شد تا به زوایای مختلف آن بپردازیم.

معتمدزادگان با تأکید بر اینکه توسعه نوآوری بیش از آنکه پول و اعتبار لازم داشته باشد نیاز به افراد دارد تصریح کرد: در انجمن‌های علمی اعتقاد داریم که می‌توانیم خارج از بخش دولت، بحث نوآوری را به خوبی پیش ببریم و در شاخص‌های نوآوری که ایران در آن ضعیف است ارتقا یابیم.

وی با اشاره به اینکه انجمن‌های علمی پارک علم و فناوری کشوردر یک سال آینده برنامه‌های مختلفی در دست اجرا است خاطرنشان کرد: انتشار کتاب، برگزاری تور‌های فناوری با موضوع تجربه‌نگاری و ارزیابی و پایش پارک‌های علم و فناوری است و همچنین در حال تدوین آئین نامه‌ای برای برگزاری یک جایزه ملی بر شرکت‌های نوآوری هستیم که‌امیدواریم سال آینده بتوانیم این جایزه را نیز تقدیم شرکت‌های برتر کنیم.

زیست بوم فناوری و نوآوری یزد یکی از کامل‌ترین زیست بوم‌های نوآوری کشور است

سید حبیب‌الله میرغفوری رئیس پارک علم و فناوری یزد در این مراسم با اشاره به اینکه برگزاری این همایش یک فرصت بسیار خوب برای استان یزد است اظهار داشت: پارک علم و فناوری یزد به مدت ۲۰ سال سابقه دارد که در حال حاضر تبدیل به یک پارک توسعه یافته شده است به نحوی که در پارک یزد ۳۵۰ شرکت مستقر شده‌اند.

وی افزود: یکی از اقدامات شاخصی که در استان یزد انجام شده همکاری مراکز رشد تمام دانشگاه‌ها است که حدود ۱۵۰ شرکت نیز در این مراکز رشد مستقر شده‌اند و بیشترین ترکیب نیز در حوزه it و صنایع پیشرفته، هوافضا است.

میرغفوری با تأکید بر اینکه در استان یزد عناصر مختلف زیست بوم در حال فعالیت هستند تصریح کرد: صندوق پژوهش و نوآوری یزد یکی از صندوق‌های مطرح کشور است که ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار دارد و خدمات ارائه می‌دهد.

وی با تأکید بر اینکه مراکز نوآوری نیز در استان یزد نیز فعال هستند و باعث شده یکی از کامل‌ترین زیست بوم‌های نوآوری در استان یزد فعال باشد تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ که به نام دانش بنیان نامگذاری شده بود اتفاقات خوبی برای شرکت‌های نوآوری خوبی به وقوع پیوست و تسهیلات ۱۸ و از بودجه عمرانی برای شرکت‌های دانش بنیان اعتبارات خوبی اختصاص یافت و ۴۵ هکتار در بهترین نقطه شهر قطعه‌بندی شده و دراختیار شرکت‌ها قرار می‌گیرد.

رئیس پارک علم و فناوری یزد با اشاره به اینکه براساس مصوب دومین همایش انجمن علمی پارک‌های علم و فناوری مقرر شد سومین همایش در استان یزد برگزار شود تصریح کرد: پس از فراخوان، ۶۱ مقاله پذیرش شد که ۴۴ مقاله به‌صورت حضوری و ۱۷ مقاله به‌صورت پوستر ارائه می‌شود که‌امیدواریم از این فرصت برای تبادل تجربیات بین عناصر مختلف زیست‌بوم شکل بگیرد و بتوانیم از این همایش برای پیشرفت زیست‌بوم فناوری کشور استفاده کنیم.

فرهنگ حمایت از شرکت‌های دانش بنیان باید در کارشناسان ادارات دولتی ایجاد شود

اسفندیار اختیاری نماینده مردم زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سال‌ها قبل در هنگام تشکیل پارک‌های علم و فناوری زحمات زیادی انجام شد تا مفهوم پارک‌ها و علت تشکیل آن‌ها برای دستگاه‌های دولتی مختلف تشریح شود اظهار داشت: باید اعتقاد به رشد و توسعه شرکت‌های دانش بنیان در تمام بدنه دولت و شرکت‌های اجرایی ایجاد شود و از شعار دادن فراتر رود و تبدیل به اقدامات عملی شود.

وی با ضعیف خواندن اختصاص تسهیلات تبصره ۱۸ به شرکت‌های دانش بنیان افزود: متأسفانه برخی کارشناسان در این زمینه توجیه نیستند به نحوی که علیرغم اینکه بودجه و اعتبار برای شرکت‌های دانش بنیان از سوی دولت اختصاص یافته است ولی به علت عدم فرهنگ و اعتقاد به اجرای طرح‌های شرکت‌های دانش بنیان توسط برخی کارشناسان این قانون‌ها اجرا نمی‌شود.

نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید فرهنگ دانش بنیان به جایگاهی برسد که تمام مدیران و کارشناسان به صورت کامل با اهداف این شرکت‌ها آشنا باشند تصریح کرد: تعداد شرکت‌های دانش بنیان به صورت قابل توجهی در کشور افزایش یافته است و به همین دلیل باید بدنه دولت به صورت کامل توجیه باشد و بداند که اگر محصولی توسط شرکت دانش بنیان در حال تولید باشد باید کاملاً حمایت کند و هر اقدامی که این شرکت دانش بنیان برای توسعه محصول خود نیاز دارد در اختیار آن قرار دهد.

وی با تأکید بر اینکه اگر فرهنگ دانش بنیان در بدنه کارشناسان و مدیران دولت شکل بگیرد دیگر شاهد کوچ برخی شرکت‌ها نخواهیم بود خاطرنشان کرد: باید رؤسای پارک‌های علم و فناوری وقت بگذارند و با مدیران جلسه برگزار کنند و آن‌ها را در این زمینه توجیه کنند و دغدغه‌های شرکت‌های دانش بنیان را برای آن‌ها تشریح کنند.

همدلی و هماهنگی در بین اجزای زیست‌بوم نوآوری مانع مهاجرت نخبگان می‌شود

خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و فناوری و شکوفایی کشور در سومین همایش انجمن‌های علمی پارک‌های علم و فناوری و سازمان‌های نوآور با بیان اینکه زمانی که در مورد اکوسیستم طبیعی صحبت می‌شود طبیعتاً این زیست‌بوم بازیگرانی دارند که با یکدیگر تعامل دارند و این موضوع در مورد زیست‌بوم نوآوری نیز وجود دارد اظهار داشت: موضوع مهمی که در زیست‌بوم نوآوری وجود دارد رشد است به‌نحوی‌که اگر جهشی برای تعدادی از شرکت‌ها ایجاد می‌شود اجزای دیگر زیست‌بوم مجبور به رشد هستند و اگر به‌اندازه شرکت رشدیافته، رشد نکنند در نهایت حذف می‌شوند.

وی با طرح این سؤال که آیا واقعاً توانسته‌ایم پارک نوآور داشته باشیم افزود: همچنان برخی پارک‌های علم و فناوری دنبال دریافت تسهیلات و زمین هستند و نتوانسته‌اند همپای دیگر اجزای اکوسیستم نوآوری رشد کنند و متأسفانه مهم‌ترین کارکرد پارک‌های علم و فناوری که بحث راهنمایی و هدایت است در پارک‌های علم و فناوری به‌صورت کامل به وقوع نپیوسته است و به همین علت در بسیاری از زمینه‌ها دچار مشکل هستیم.

خیاطیان با تأکید بر اینکه در صندوق نوآوری و فناوری و شکوفایی متوجه شده‌ایم که دیگر نمی‌توانیم به بودجه‌های دولتی اکتفا کنیم؛ زیرا دولت و شرکت‌های دانش‌بنیان هر دو رشد کرده‌اند اظهار داشت: ساماندهی موضوع مالیات بر اساس تأکید شخص رئیس‌جمهور شامل شرکت‌های دانش‌بنیان که در قانون آمده است نمی‌شود و‌امیدواریم این موضوع در تدوین قانون نیز لحاظ شود.

وی با اشاره به اینکه جهت‌گیری‌ها در صندوق نوآوری و فناوری و شکوفایی به سمت روش‌های دیگر جذب بودجه و اعتبارات است تصریح کرد: عوامل کششی خارجی با ایجاد انگیزه‌های متعدد در حال جذب نخبگان کشور هستند؛ ولی در این زمینه تجربه‌های موفقی وجود دارد که نشان داده است که اگر منسجم و با برنامه عمل کنیم می‌توانیم مانع مهاجرت نخبگان شویم و حتی می‌توانیم شاهد مهاجرت معکوس باشیم.

خیاطیان در بخش پایانی صحبت‌های خود افزود: برگزاری این همایش‌ها می‌تواند منجر به اتفاقات خوبی در سطح کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان شود.

ایجاد هلدینگ‌های فناوری جزء اهداف اصلی دولت است

محمدجواد صدری مهر دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهوری در ساماندهی و توسعه زیرساخت‌های فناوری و نوآوری در سومین همایش انجمن‌های علمی پارک‌های علم و فناوری و سازمان نواوری با بیان اینکه نحوه توسعه زیست بوم نوآوری بسیار سریع و قابل توجه است اظهار داشت: با توجه به شرایط رشد در وضعیت فعلی احداث ساختمان و احداث زیرساخت‌های جدید، حال اکوسیستم خوب نمی‌شود و امروز برای ایجاد یک اتفاق باید تأثیر معنادار در اقتصاد کشور بگذاریم و تا این اتفاق به وقوع نپیوندد نمی‌توانیم مدعی باشیم در مسیر درستی‌ایستاده‌ایم.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری یزد، دکتر صدری‌مهر گفت: در عرصه مدیران و هدایت‌گران اکوسیستم و ورود نیروی با کیفیت‌تر و توانمند‌سازی در شرایط فعلی موضوعات اولویت دار است که به صورت ویژه باید از آن‌ها حمایت شود.

وی با بیان اینکه انتقال تجربیات نسل‌های قبل باید به نسل فعلی منتقل شود خاطرنشان کرد: یکی دیگر از نیاز‌های زیست بوم ایجاد یک زنجیره ارزش است و اگر بتوانیم به سمت ایجاد هلدینگ‌های بزرگ فناوری برویم قطعاً خواهیم توانست در بحث اقتصاد کشور نیز تأثیر‌گذار باشیم.

صدری مهر یکی از آسیب‌های اکوسیستم را موازی کاری دانست و اظهار داشت: برای حل این مشکل برش استانی در حال انجام است و در این زمینه اختیارات به استان‌ها منتقل و اولین استان نیز در سطح کشور، استان یزد بوده است که تنها ما برخی شاخص‌ها را مشخص کرده‌ایم اما نحوه و مسئولیت مستقیم آن با استانداری است.

صنایع بزرگ باید زیست بوم نوآوری شرکتی را ایجاد کنند

یحیی پالیزدار مدیر عامل شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه به عنوان سخنران کلیدی سومین همایش انجمن پارک‌های علم و فناوری و سازمان‌های نوآوری با تأکید بر اینکه اگر خواهان رشد نظام نوآوری در کشور هستیم باید صنایع بزرگ به این نتیجه برسند که با سرمایه‌گذاری در حوزه دانش بنیان می‌توانند خلق ثروت داشته باشند اظهار داشت: شرکت‌های بزرگ استانی در این زمینه اولویت دارند و باید آن‌ها را مجاب به مشارکت کرد که با توجه به اینکه بسیاری از صنایع بزرگ به صورت نیمه دولتی اجرا می‌شوند باید دولت این جهت دهی را به شرکت‌های بزرگ منتقل کند.

وی گفت: تنوع بخشی از ظرفیت نخبگان، تنوع بخشی در پراکندگی جغرافیایی، توسعه زیست بوم نوآوری بر اساس مزیت‌های منطقه جغرافیایی، کاهش ریسک سرمایه‌گذاری از طریق تأمین بازار و جهت‌دهی به امکانات زیست بوم نوآوری کشور در راستای خلق ثروت از مزایای ورود صنایع بزرگ و ایجاد زیست بوم نوآوری شرکتی است که باید با جدیت دنبال شود.

پالیزدار یکی از چالش‌های اجرای این طرح را فضای ذهنی مدیران ارشد ذکر و خاطرنشان کرد: آماده نبودن زیست بوم جهت جذب سرمایه در صنایع سخت و مسائل اجرایی از دیگر چالش‌های این موضوع است.

انتقاد استاندار یزد از به کار بردن کلمات لاتین توسط اجزای اکوسیستم نوآوری کشور

مهران فاطمی استاندار یزد در سومین همایش انجمن‌های علمی پارک‌های علم و فناوری و سازمان‌های نوآور با بیان اینکه باید قوی باشیم و این قوی بودن تنها در سایه علم و فناوری برای کشور محقق می‌شود اظهار داشت: متأسفانه در شرایط فعلی در حال تولید ادبیاتی هستیم که با اکوسیستم نوآوری همخوانی ندارد.

وی گفت: متأسفانه از هر ده کلمه حدود ۸ کلمه لاتین است و این در شرایطی است که زبان فارسی باید رشد کند به نحوی که اگر فردی خواهان کسب علم است مجبور به آموختن زبان فارسی باشد.

فاطمی با بیان اینکه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را وظیفه خود می‌دانیم تصریح کرد: ابن حمایت به نحوی خواهد بود که هر فردی که علاقه‌مند به فعالیت درحوزه دانش بنیان است با روی گشاده از وی حمایت می‌کنیم.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.